Biografia

2014

El Pony Pisador va néixer quan l’Adrià i el Ramon, que érem amics de l’escola, ens vam ajuntar per muntar un grup que sonés a “música de festa de hobbits”. Amb l’entrada del Guillem, vam començar a aprendre a tocar instruments tradicionals i a buscar els membres que faltaven. Vam trobar al Martí i al Miquel i així al 2014 es va completar la formació actual.

Al principi fèiem versions, alguns vídeos al Youtube i vam començar a fer alguns petits concerts. Ens agrada molt l’humor absurd i ens costava bastant prendre’ns seriosament les actuacions perquè només hi assistien amistats i vam anar desenvolupant una manera de fer concerts molt desenfadada que s’ha acabat convertint en la marca de la casa. També vam començar a dedicar moltes hores assajar per assolir un nivell tècnic com el d’artistes que tenim com a referents: Flook, Liz Carroll, Franzl Lang, The Bothy Band, The Longest Johns, o Chris Thile.

2016

El 2016 vam treure el nostre primer treball autoeditat i autoproduït, Yarr’s i Trons! En ell recolliem el que haviem après en els nostres viatges en 12 cançons plenes d’energia que viatjaven des d’Irlanda fins a l’Àsia Menor. Al disc s’hi troben el sentit de l’humor i la tendresa entre melodies irlandeses i harmonies vocals, tot ambientat amb textos i il·lustracions per transportar a qui escolta. Per tot el treball visual del disc vam comptar amb l’artista malagueny Fabio Castro, que es va encarregar de la portada i el disseny del disc.

Després de llençar el disc vam seguir fent actuacions que ens van portar a recórrer el país en més de 200 concerts, alguns en esdeveniments com el festival Arrela’t, el Desfolca’t o l’Ensorra’t de Blanes. Vam poder marxar a l’extranger a presentar Yarr’s i Trons! en festivals com el Tall Ship Celebration (USA) o el Harwich Sea Shanty Festival (Regne Unit), el Bie Daip Appingedam (Holanda) o l’Eurofolk Festival (Alemanya).

2017

El setembre de 2017 vam treure el nostre primer videoclip, amb una nova versió instrumentada de Tot És Part De Ser Un Pirata. Per la realització del videoclip vam comptar amb Pintamones i tot un equip de persones que van recrear una taverna pirata.

2018

A finals d’any vam començar a posar-nos a treballar en el que nostre segon disc, Matricular Una Galera, que veurà la llum el 29 de Novembre del 2019. En ell hi inclourem 14 cançons que de nou ens portaran per diferents èpoques i llocs del món, i on hem tractat d’aprofundir en algunes de les portes que vam obrir amb el disc de debut, incloent-hi més de 10 sonoritats i 20 instruments folk. El disc, com Yarr’s i Trons! és autoproduït, però serà publicat amb Coopula, una cooperativa de publicació discogràfica. També hem començat a comptar amb la Tíndari Sgró pel management i premsa i assagem per oferir un concert cada cop més professional sense perdre cap element del que ens fa únics. El treball visual de nou serà del Fabio Castro, que consta d’una peça d’il·lustració completa per a tot el digipack.

2019

Es publica el segon treball d’El Pony Pisador Matricular una galera (Coopula 2019) proposa un viatge pel món a través de la música marinera i les melodies folk, amb sonoritats i influències des del swing a l’havanera, passant per les danses búlgares o el heavy metal. Mescla música folk i tradicional d’arreu del món en un equilibri perfecte entre sentit de l’humor i virtuosisme.

2020

El 15 de setembre es publica el nou àlbum Els nostres amics els esfeníscids (autoproduït), un àlbum de fotografies de pingüins simulant un pretès viatge a l’Antàrtida. S’exploren nous colors i noves textures tot buscant un estil més lluminós que en àlbums anteriors.

Youtube Spotify Instagram Facebook Twitter Bandcamp